Långtur bland butiker

Det blev ingen uppdatering här på bloggen igår. Vi tog en ganska lugn förmiddag och gav oss senare ut på en tur runt i området där vi bor och traskade ner och kollade på slottet. Det var fint och mysigt i parken omkring slottet med mycket folk och barn som åkte pulka! 
Idag har vi varit på skolan en stund på morgonen med en liten rundtur och info om det norska skolsystemet som verkar jättebra och det skiljer sig oväntat mycket från hur vi har det i Sverige. Efter det gav vi oss ut på en lång vandring med Jorunn. Hon visade oss runt i blomsterbutiker runt om i Oslo, det var jättespännade och även där skiljer det sig en hel del. De har tillexempel inga kylar ute i sina butiker och man kommer mycket närmare blommorna direkt när man kommer in i butiken. Dofterna i butikerna är fantastiska!
Jorunn bjöd oss också på en äkta norsk lunch, vilket innebär smörgås. Vi har fått lära oss att de inte äter lunch här på samma sätt som vi. De tar helt enkelt med sig matpakke med macka och kanske nån frukt. Lite ovant för oss som är vana vid två mål mat om dagen.. Vi har också vart och hälsat på hos våra praktikplatser och precis som man förväntar sig av norrmän så är de supertrevliga och bemöter en med ett stort leende när man kliver in i butiken! 
Imorgon blir det en dag i skolan, sorgbinderi står på schemat. Kommer bli spännande! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback